Onttolan vesiosuuskunta

Säh­kö­kat­koi­hin va­rau­tu­mi­nen!

Säh­kö­kat­koi­hin va­rau­tu­mi­nen!
23.11.23

Joen­suun­ve­den sivuilta löytyy tietoja säh­kö­kat­koi­hinva­rau­tu­mi­seen. >> Lue lisää

Vesihuoltolaitoksen varautumisesta huolimatta sähkökatkot voivat keskeyttää veden tulon kiinteistöllä ja tästä syystä kotitalouksien on hyvä varautua tilanteeseen.

  • Varaa puhdasta juomavettä muutaman päivän tarpeeseen, 6-10 l/hlö. Lisäksi on hyvä olla puhtaita kannellisia ämpäreitä tai kanistereita veden kuljetukseen ja säilytykseen.
  • Sähkökatko ei vaikuta hanaveden laatuun. Vesijohtovettä on turvallista juoda sähkökatkon aikanakin, ellei veden väri tai haju poikkea tavallisesta. Mikäli vedessä on tavallisesta poikkeavaa väriä, se johtuu yleensä verkostossa tapahtuneiden virtaamamuutosten irrottamista sakoista. Ongelma poistuu juoksuttamalla vettä, kunnes sen laatu on normaali.
  • Minimoi vedenkulutus sähkökatkon ajan, vaikka vedentoimitus jatkuukin. Esimerkiksi suihkussa käyntiä, kylpyä ja harkinnan mukaan vessanpytyn vetämistä on syytä välttää sähkökatkon ajan.
  • Jos kiinteistöllä on tulvimisen estolaitteita, tarkista ja varmista niiden toimivuus ennen sähkökatkoja.
  • Vaikka toimitettu vesijohtovesi on hyvälaatuista, huolehdi, että lämpimän käyttöveden järjestelmien lämpötila on säännöllisesti vähintään 55 °C koko vesijärjestelmässä välttääksesi le­gio­nel­la­bak­tee­rien kasvun.